in Articles, Magazine, Winvision, 🇳🇱

Voor Computable besprak ik in mijn artikel ‘Mens en Machine: Digitale Renaissance of revolutie?’ hoe mensen omgaan met technologische innovaties.

Er heerst bezorgdheid over de toekomst van technologie en de mogelijke technologische singulariteit, waarbij kunstmatige intelligentie zichzelf zal blijven verbeteren tot op het punt waarop wij als mensen dit niet meer kunnen bevatten.

Maar hoe kijken we hier nu echt naar? Persoonlijk denk ik dat we twee hoofdroutes hebben: we kunnen ons verzetten tegen technologie of we kunnen ervoor kiezen om het te omarmen. Als we kiezen voor de weg van de adoptie, dan kan dit leiden tot een digitale renaissance waarin nieuwe ontwikkelingen leiden tot meer welvaart, gezondheid en geluk voor iedereen. De angst leeft echter ook om overbodig te worden. Daarom deel ik de overtuiging dat adoptieprogramma’s en het omscholen van mensen cruciaal zijn voor het bereiken van een “Digitale Renaissance”.

Aan de andere kant hebben we de weg van de weerstand, waarbij mensen technologie zien als een bedreiging voor de mensheid en dus verworpen wordt. Maar technologie is alomtegenwoordig en ontkomen eraan is vrijwel onmogelijk. Dus waarom niet kiezen voor een verantwoorde manier van gebruik? Duidelijke regels opstellen over wat er met technologie wel en niet mag is hierbij van groot belang.

Kortom, de vraag is niet of we technologie willen of niet, maar hoe we ermee omgaan. Laten we kiezen voor de weg van de adoptie en technologie inzetten om de wereld te verbeteren.

Het volledige artikel is vanuit mijn functie als Technology Development Manager bij Winvision voor het eerst gepubliceerd op Computable.nl. Een kopie is beschikbaar via Archive.Today (X5Or3).

What's on your mind?